Video: Takso jäi mudasele maanteele kinni ja vajas väljasaamiseks abi

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimaantee oli muutunud nii mudaseks, et takso jäi sinna kinni.
Riigimaantee oli muutunud nii mudaseks, et takso jäi sinna kinni. Foto: Kuvatõmmis

Täna kell 15.26 postitas Kastre valla Ahunapalu elanik Kristina Traks sotsiaalmeediasse video, millest on näha, kuidas takso on mudasele riigimaanteele kinni jäänud. 

Traks rääkis, et pärast mudast teelõiku, kus ta taksot päästmas käis, elab umbes kümmekond majapidamist. Põhiliselt elavad seal pensionärid. «Ma ei kujuta ette, kuidas näiteks kiirabiauto sealt praegu läbi saaks. Postiauto juba ei käi, varsti jätab ilmselt buss ka sõitmise, seda on varemgi kevadel ette tulnud,» lisas ta. «Eks näis, kas uuel nädalal saab sealt läbi. Homme-ülehomme hoian teest aga eemale.»

Mullu suvel oli teed küll remonditud, kuid kõige probleemsemad teelõigud jäid samasse seisu. «Ei tea, kas sai materjal otsa,» sõnas Traks. Ta tõdes, et kuna teelõigu lõpus elabki umbes poolsada inimest, ei näe riik vajadust ilmselt mudasesse maanteesse investeerida.

Maanteeameti lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt ütles, et Kõnnu-Ahunapalu tee asub Emajõe Suursoost mõjutatud alal, kus on probleemiks vete äravool. Praeguse jaheda kevadega sulab tee muldkeha aeglaselt ja ei kuiva. «Sellel teel on just viimasel kahel aastal tekkinud tõsised kandevõime probleemid ning tegeleme nüüd lahenduse leidmisega,» lausus Valt ja lisas, et kui tee kuivab, alustavad nad kohe esmaste taastamistöödega.

Takso, mis Kõnnu - Ahunapalu teel kinni jäi, tõi Traksi lapsi koolist koju ning Traks lisas video kirjelduses, et pole kindel, kas lapsed homme kooli saavad läbimatu tee tõttu minna. Sel põhjusel kirjutas ta ka juba kooli puudumistõendid, et lapsed ei saa teadmata ajaks tundidesse tulla.

Kolm tundi enne video postitamist sai Traks veel autoga teed läbida, kuid porimülkaks muutunud maanteel sai sõita vaid esimese käiguga, sõiduki põhi käis ka kergelt vastu maanteed. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles