Päevatoimetaja:
Emily Lieberg
+372 730 0138
Saada vihje

ERM otsib toidusuveniiri

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Setud Matsuri külas Värska vallas kruupe valmistamas.
Setud Matsuri külas Värska vallas kruupe valmistamas. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Eesti Rahva Muuseum kuulutab välja toidusuveniiride konkursi, kuhu on oodatud kohalikku toidupärandit ja toorainet väärtustavad võistlustööd. Konkursi tähtaeg on 11. juuni 2018

Konkursi eesmärk on mitmekesistada ERMi tutvustavate suveniiride valikut ja toetada toidupärandil põhinevat tootearendust.

«Ootame konkursile tooteid, mille valmistamisel on kasutatud traditsioonilist retsepti ja kohalikku toorainet. Samuti jälgime nii toidupärandi kajastumist tootedisainis kui ka teostuse kvaliteeti ja keskkonnasõbralikkust,» ütles konkursi hindamiskomisjoni liige, ERMi vanemteadur Anu Kannike.

Avalikul konkursil võivad osaleda kõik füüsilisest isikust ettevõtjad ja juriidilised isikud. Mitu isikut võivad esitada ka ühise töö.

Auhinnatutel on õigus kasutada oma toote reklaamis märget «ERMi toidusuveniiri konkursi võitja». Kui toode võetakse müügile ERMi poodi, siis kasutatakse pakendil muuseumi logo ja toode tõstetakse esile sildiga «ERMi toidusuveniir». Konkursi auhinnafond on 300 eurot.

Tooteid hindab hindamiskomisjon, mille koosseisu kuuluvad ERMi toidukultuuri eksperdid, avalike suhete osakonna esindaja, müügijuht, toitlustusjuht ning toidukultuuriga seotud valdkondade esindajad väljastpoolt muuseumi.

Konkursi tähtaeg on 11. juuni 2018 kell 17. Võistlustöid võetakse vastu tööpäeviti kell 9-17 ERMi A-sissepääsu infoletis aadressil Muuseumi tee 2, Tartu.

Märksõnad

Tagasi üles