Tartu linn paneb õpilased liikuma

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI : 24SEP17
Autovaba päeva üritused Pärnu maanteel. Lapsed võimlevad. 
Foto: LIIS TREIMANN/POSTIMEES
TALLINN, EESTI : 24SEP17 Autovaba päeva üritused Pärnu maanteel. Lapsed võimlevad. Foto: LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tartu linna algatusel toimub 10. mail Tartu koolides liikumispäev, mille eesmärk on teadvustada õpilaste hulgas liikumise tähtsust ja suurendada liikumisaktiivsust.

Tartu linnapea Urmas Klaas kutsub kõiki Tartu koole ühinema liikumispäevaga. «Laste vähene liikuvus on suur probleem. Usun, et koolides toimuv liikumispäev aitab probleemi teadvustada ja annab uusi ideid, kuidas laste liikuvust suurendada ja selle abil tervislikke eluviise propageerida,» ütles Klaas.

Tartu koole kutsutakse üles korraldama lastele kehaliselt aktiivset koolipäeva, kus tundides kasutatakse liikumist võimaldavaid õppemeetodeid. Sel päeval soovitatakse korraldada tunde värskes õhus, teha tundides liikumispause, sisustada vahetunde põneva mängulise ja tantsulise tegevusega või leida muid huvitavaid viise, kuidas laste kehalist aktiivsust suurendada.

5.-9. klassi lapsi oodatakse samal päeval osalema üle Eesti 26 paigas toimuvale heategevuslikule teatejooksule. Tartu Raekoja platsil algab jooks kell 14, registreeruda saab teatejooksu kodulehel kuni 24. aprillini 2018. Teatejooksuga soovitakse nakatada lapsi liikumisrõõmuga, mis annab hea tervise ja tervisliku ellusuhtumise kogu eluks.

Heategevusliku teatejooksu ja liikumispäeva eestvedaja Erik Pallase sõnul näitavad Tartu ülikooli liikumislabori uuringud, et Eesti lapsed liiguvad väga vähe ning alla veerandi õpilastest täidab maailma terviseorganisatsiooni soovitust liikuda aktiivselt iga päev vähemalt tund. Et olukorda parandada, on oluline pakkuda lastele tegevust, mis pakub liikumisrõõmu ja aitab teadvustada liikumise tähtsust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles