Laste kontsertetendus Vanemuises tutvustab plaati, laulikut ja videot

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsert pakub rõõmu esinejatele ja kuulajatele.
Kontsert pakub rõõmu esinejatele ja kuulajatele. Foto: Laulupesa laulustuudio

Sel pühapäeval, 8. aprillil leiab Vanemuise kontserdisaalis aset etendus, mis ühendab väga paljusid laululapsi ja tantsijaid. See on ühtlasi muusikaõpetaja ja helilooja Airi Liiva lastelauluplaadi ja lauliku «Kõigil oma» esitlus.

Laval on 110 Laulupesa stuudiolast, tantsukooli Shate 60 tantsijat ning Tarbatu rahvatantsijad.

Kontsertetenduse vahesketšid on kirjutanud Vanemuise näitleja Maria Annus ning neid mängivad Vanemuise näitlejad Linda Kolde ja Veiko Porkanen. Kontserdil astub üles ka «Laulukarusselli» võitja ja Laulupesa laulja Krislin Sallo.

Omaette sündmus on muusikavideo esitlus. See on loodud Airi Liiva laulule «Võidumees» ning seda filmiti eelmisel suvel koos laulupoiste ja Eesti tippsportlastega, nende seas olid Rasmus Mägi, Kregor Zirk, Janar Talts, Ain-Alar Juhanson, Marek Doronin, Aigar Leok ning teised. Video eesmärk on innustada noori sportima ning näidata neile muusika ja spordi sidususe võimalikkust.

Lapsi saadab pühapäevasel suurel kontserdil ansambel koosseisus Themuri Sulamanidze klaveril, Tõnis Koppel kontrabassil, Andres Vago kitarril, Risto Virkhausen elektrikitarril, Tanel Sakrits mandoliinil, Reena Hamer viiulil, Olja Raudonen tšellol ning Elmet Neumannn löökpillidel.

Vanemuise kontsertetendus algab kell 17.

Airi Liiva lastelaulud on suurt populaarsust kogunud juba esimese lauluplaadi ilmumisest 2014. aasta kevadel. Tema laule esitavad laulustuudiote, koolide ja lasteaedade lapsed nii Eesti kui ka väliseesti koolides. Väga paljud Airi Liiva laulud on kõlanud ja kõlavad Eesti Televisiooni muusikastuudio etendustes, «Laulukarusselli» telesaadetes.

ETV2 näitab oma programmis regulaarselt Airi Liiva ja Laulupesa lastelaulude muusikavideosid.

Väike stseen Airi Liiva lauluvideost «Palve».
Väike stseen Airi Liiva lauluvideost «Palve». Foto: Jane Võsso

Airi Liiva laul «Palve» oli 2017. aasta «Laulukarusselli» võidulaul. Tema laul «Sõbraga» pärjati samal aastal peapreemiaga üritusel Lastelaul.

2018. aasta Tartu võimlemispidu kannab nime Airi Liiva laulu järgi «Käänulised teed» ning kaks Airi Liiva laulu on valitud 2019.  aasta Tartu 150., juubelilaulupeo mudilas- ja lastekooride kavva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles