Volikogu tahab Kambja valla nimeks Ülenurmet

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme valla silt võib veel pikaks ajaks ülesse jääda.
Ülenurme valla silt võib veel pikaks ajaks ülesse jääda. Foto: Margus Ansu

Eile kogunes Kambja valla volikogu istungile, et teha lõplik otsus kirgi kütnud ühendvalla nime kohta. Volikogu esimehe Heiki Sarapuu teatel otsustasid rahvaesindajad esitada vabariigi valitsusele ettepaneku muuta senine Kambja valla nimi Ülenurmeks. Otsuse poolt oli 14 volikoguliiget, vastu seitse ning erapooletuid ei olnud.

Heiki Sarapuu sõnul oli valik igati loogiline, sest valla tõmbekeskus asub Ülenurmes ning siin on ka palju rohkem elanikke. «Kui me kohtusime enne sundliitmist riigihaldusministriga, siis ta samuti kinnitas asjaolu, et kui liitumine saab teoks, siis tuleb vaadata, kuhu tekib tulevane tõmbekeskus,» selgitas ta.

Muu hulgas nentis Sarapuu, et väärikas ajalugu on mõlemal vallal. Kambja vallale jääks ajalooline kihelkonnanimi alles, aga valla nimeks võiks saada Ülenurme. «Sellise valiku puhul oleks nagu kirik keset küla,» lisas ta.

Samuti ei ole tema arvates Kambja elanikel põhjust karta ääremaastumise pärast, sest nende mured on kõigi vallaelanike ühised mured. Järgmine volikogu istung on maikuus, kus loodetakse sõbralikus õhkkonnas valla sisuliste küsimustega edasi minna ning jätta nimeküsimus rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles