Kutsehariduskeskus avab kahel päeval oma uksed

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskus ootab aprillis huvilisi kaheks päevaks külla.
Tartu kutsehariduskeskus ootab aprillis huvilisi kaheks päevaks külla. Foto: Tartu kutsehariduskeskus.

Tartu kutsehariduskeskus avab sel aastal oma uksed uudistajatele ja tulevastele õppuritele kahel päeval.

Neljapäeval, 5. aprillil saab Põllu 11 majas tutvuda auto- ja tööstustennika ning äri ja kaubanduse erialadega. Reedel, 6. aprillil on huvilised oodatud Kopli 1 majja vaatama toidu-, ehituse ja puidu, IT, majutuse ja turismi ning iluvaldkonna erialadega.

«Avatud uste päevadelt leiavad inspiratsiooni ja infot oma tee otsimiseks need, kes veel pole oma edasiõppimise valikutes kindlad kui ka need, kel suund selge. Mitmekesisest programmist leiab iga noor oma,» kinnitas turundusjuht Kaire Mets.  Oma eriala- ja eluvalikutest ning õppimisest tulevad rääkima kutsehariduskeskuse vilistlased: Eesti parima teenindaja tiitli võitnud Mai Kastemäe, maailmas laineid löönud Sprayprinteri üks looja Mihkel Joala, EKA moekunsti tudeng Annika Kiidron ja stand-up koomik ning kokk Sander Õigus.

Päevade kavas on ka rida põnevaid töötubasid, kus ise saab meisterlike õpilaste ja õpetajate käe all mõne uue oskuse omandada. Nii näiteks saab ise valmistada karamellkomme või kehakoorija, luua plaadimosaiiki, õppida IT-oskusi, keevitada keevitussimulaatoril, uudistada metallitööd ja palju muud. Tuleviku tehnoloogiaid saab uudistada Põllu õppekorpuses, kus on oma oskusi näitab tööstuslik robot, mis suudab tootmises inimkäsi asendada. Erialade ja sisseastumisese infot jagatakse infotundides ja ringkäikudel. Avatud uste programmiga saab tutvuda ja registreeruda töötubadesse ning ringkäikudele kutsehariduskeskuse kodulehel.

Lisaks infole, töötubadele, mängudele ja melule on avatud ka uute õpilaste kevadine vastuvõtt, seega saab kohe täita ka sisseastumisavalduse. «Loomulikult saab tulla ka niisama uudistama. Avame kokteilibaari ning pagarid on lubanud küpsetada suurema hulga pirukaid, uudistada saab käsikahveltõstuki vigursõitu, osaleda hambaharjarobotite turniiril ja seikluslikus erialamängus,» selgitas Mets.

Tartu kutsehariduskeskuse avatud uste päevad algavad mõlemal päeval kell 10.00 ja tegevusi jätkub kuni kella 14.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles