Elva vald saab noortevolikogu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Elva valla volikogu kinnitas noortevolikogu põhimääruse. Nüüd on suuremad ettevalmistused noortevolikogu valimisteks tehtud.

Noortevolikogu pakub Elva valla 14-26-aastastele noortele võimalust esindada ja kaitsta noorte huve ning õigusi, teha vallavolikogule ja vallavalitsusele ettepanekuid neid puudutavates küsimustes, rääkida kaasa valla noorsootöö küsimustes ja kaasata rohkem noori ühiskondliku ellu.

Abivallavanem Marika Saare sõnul oli osades Elva linnaga ühinenud valdades noorte omaalgatus noortevolikogude näol väga tore traditsioon, mille jätkumine sai fikseeritud ka ühinemislepingusse. «Hea on tõdeda, et noortevolikogu ka Elva vallas kohe teoks saab ja noored vallaelus senisest veelgi rohkem kaasa löövad,» teatas Marika Saar.

Noortevolikogu liikmete valimise korraldab valla noorsootöötajatest moodustatud valimiskomisjon, mis moodustatakse esimesel võimalusel, kuna uue põhimääruse rakendussättena valitakse esimene noortevolikogu koosseis juba aprillikuu jooksul.

Noortevolikogu valimiseks kutsub valimiskomisjon kokku üldkogu 28. aprillil, kuid samal nädalal toimuvad ka eelvalimised kõikides valla koolides.

Viie kuni 17-liikmelise noortevolikogu liikmed valitakse salajasel hääletusel kaheks aastaks. Volikogu koosolekud toimuvad kord kvartalis.

Kõik Elva vallas elavad või õppivad noored vanuses 14-26 on oodatud noortevolikokku kandideerima ja hääletusel osalema. Täpsem info on leitav Elva valla koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles