Lustakas video: kaks lõbusat puudlipoissi käivad igal äripäeval rõivapoes

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Narva mäel kasutatud rõivaste poodi pidaval Sirje Eriksonil on iga päev töö juures kaasas kaks karvast sõpra, suured puudlid Chico ja Franco. Erikson ristis ka poe oma koerte järgi Moodsa Puudli butiigiks.

Enamiku ajast istuvad suured musta ja valget värvi puudlid poe vaateaknal. «Vahel on kliendid poodi tulnud, et vaadata, mis imelikud suured padjad mul siin akna peal on,» rääkis perenaine.

Hommikuti lippavad vasikakasvu koerad esimestele klientidele uksele vastu, kuid päeva peale nad tüdinevad, lähevad aknalauale pehmetele lilladele patjadele lesima ega tee uutest tulijatest enam suurt välja.

«Franco kipub rohkem nuuskima, kuid Chico vaatab korraks kliendi üle ja siis läheb aknalauale pikutama,» märkis Erikson.

Päeva esimestele poeklientidele lippavad vasikakasvu koerad uksele vastu.

Perenaise sõnutsi pole seni veel ükski kunde koerte pärast ära ehmatanud ning ukselt tagasi pööranud. Pigem vastupidi – kes on juba kord näinud, et Eriksonil iga päev koerad kaasas, astub ainuüksi nende pärast poodi sisse. 

Tublid trikimeistrid

Puudlid kuulavad hästi sõna ja üldiselt niisama ei haugu. Erandiks on juhud, kui akna alt mõni teine koer mööda jalutab. Siis hakkab Franco küll haukuma.

Ka on puudlid väga trikihimulised. «Puudlid on väga targad ning neid on lihtne õpetada. Neile meeldib väga trikke teha,» sõnas Erikson ning näitas pisikeses poes riidestangede vahel, mida Chicole ja Francole teha meeldib. Koerad hüppasid kuulekalt perenaise rinnale, keksisid üle teineteise ning tegid perenaise jalgade vahel slaalomit. 

Küsimuse peale, kas kommi tahad, tegi Chico korraks koonu lahti. Tundus, nagu ta oleks perenaisele hääletult öelnud jah. Eriksoni sõnutsi oli koerale hääletut vastamist kõikidest trikkidest kõige keerukam õpetada.

Päeval koerad õue ei tiku. «Hommikuti enne tööle tulekut käime õues jalutamas, nad ajavad siis oma asjad ära ja tahavad õue taas alles õhtul,» märkis Erikson. 

Kuigi Chico ja Franco on suurt kasvu, on nad ikkagi toakoerad. «Chico ei soovi pori ja vihmaga üldse õues käia. Kui muru on märg, siis isegi pissil käib ta suure kiiruga, et kiiresti tuppa tagasi saaks,» rääkis perenaine.

Karva ei aja

Olgugi et puudlitel on väga uhke kohev kasukas, ei ajavat nad üldse karva. «Neil pole aluskarva,» täpsustas Erikson.

Ka ei nõua tema selgituste kohaselt nende hooldamine üle mõistuse palju aega. «Soengut teen neile korra nädalas ja ninasid pügan ka võib olla korra nädalas,» sõnas perenaine. Pesema peab neid paari nädala tagant.

Lisaks riidepoes klientide rõõmustamisele käivad Chico ja Franco iga kuu mõnel koeranäitusel. Kuueaastasel Chicol on juba 22 tšempionitiitlit ning neljaaastasel Francol on tiitleid julgelt üle kümne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles