Elva verdtarretav krimilugu: väikse palgaga rikka majateenija juhtum

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli muuseumi kuraator Mairo Rääsk näitas uuel näitusel väljas olevat üsna ebapraktilist võrdlusmasinat, mis oli näiteks sõrmejälgede kõrvutamisel kehv tööriist.
Tartu ülikooli muuseumi kuraator Mairo Rääsk näitas uuel näitusel väljas olevat üsna ebapraktilist võrdlusmasinat, mis oli näiteks sõrmejälgede kõrvutamisel kehv tööriist. Foto: Sille Annuk

Postimees kirjutas 1934. aasta 2. oktoobril, et sõjaringkonnakohus mõistis Elvas elanud 53-aastase Jaani surma majateenija Liisa tapmises. Lisaks mõisteti «veretööle ahvatleja» Melli-Heldiine koos oma alaealise pojaga sunnitööle, sest nad olid mõrvas kaasosalised. 

1934. aasta 2. oktoobri Postimees kirjutas, et sõjaringkonnakohus mõistis 53-aastase Jaani surma majateenija Liisa tapmises. Lisaks mõisteti «veretööle ahvatleja» Melli-Heldiine koos oma alaealise pojaga sunnitööle, sest nad olid mõrvas kaasosalised.

Tänasest on Tartu ülikooli muuseumis avatud näitus «Kuritöö ja karistus», mis tõmbab külastaja kahe kuritöö lahendamise keerdkäikudesse. Näituse kuraator Mairo Rääsk ütles, et kui väljapanekus kajastatud 450 000 rubla varguse juhtumis olid juba toona süüdlased ilmselged, siis majapidajanna tapmine on senimaani üsna segane juhtum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles