Mõni buss ei sõidagi alati maakohtades liini lõpuni (3)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atko bussid Jõgeva bussijaamas. Kui maakonna metropoli jõuavad masinad alati kohale, siis perifeerias asuvaid peatusi need teinekord oma mootorimürinaga ei rõõmusta, kuigi liin seda justkui nõuaks.
Atko bussid Jõgeva bussijaamas. Kui maakonna metropoli jõuavad masinad alati kohale, siis perifeerias asuvaid peatusi need teinekord oma mootorimürinaga ei rõõmusta, kuigi liin seda justkui nõuaks. Foto: Eili Arula

Ilmselt pole väga meeldiv, kui bussi oodates selgub ootamatu tõsiasi, et oodatu ei tulegi, sest bussijuht on otsustanud liini varem ära lõpetada, sest «nendest viimastest peatustest niikuinii keegi peale ei tule». Jõgevamaal on selliseid juhtumeid viimastel kuudel ette tulnud.

Sellest aastast teeb ühistranspordi järelevalvet maanteeamet. Härjal on sarvist haaratud ning järelevalve talituse juhataja Ahto Pahk möönis, et Jõgevamaal, kus liiniveoleping on sõlmitud ASiga Atko Bussiliinid, on puudujääke juba tuvastatud. Ühel korral tehti ettevõttele ettekirjutus seetõttu, et juht oli peatusest mööda sõitnud seal viibinud inimest peale võtmata. Kuid probleeme on ka sellega, et mõningaid liine pole bussijuhid lõpuni sõitnud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles