Tartu Linnaraamatukogu tähistab sünnipäeva koos lugejatega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: SODITUD SEINAD : TARTU, EESTI, 23AUG16 - 
Tartu kesklinnas on paljude majade seinad t
TRT03: SODITUD SEINAD : TARTU, EESTI, 23AUG16 - Tartu kesklinnas on paljude majade seinad t Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

7. aprillil möödub linnaraamatukogu asutamisest 105 aastat. Asutamise aastapäeva tähistab raamatukogu 7. aprillil Athena keskuses toimuva kõnekoosolekuga «Kas praegu on otsustav hetk?», kuhu on oodatud nii kolleegid kui ka raamatukogu lugejad ja teisedki tartlased.

Raamatukogu sünnipäevaks kokku pandud kultuuriprogramm algas juba 2. aprillil ja kestab kaks nädalat: toimuvad kirjandus- ja vestlusõhtud ning kontserdid, jagatakse lugemissoovitusi ning kuulatakse reisimuljeid Tiibetist.

Esinejate seas on näiteks kirjanikud Viivi Luik, Mika Keränen, Andrus Kivirähk ja  Vahur Afanasjev, muusikud Taavi Peterson ja Ljudmilla Mesropjan, aga ka linnapea Urmas Klaas ja linnarhitekt Tõnis Arjus.

7. aprillil toimuv kõnekoosolek püüab lahti rääkida hetkel ühiskonna-,  kultuuri-  ja kirjanduselus aktuaalseid teemasid, mis ei jäta puudutamata ka raamatukogu. Psühholoog Jüri Allik, kirjanik ja diplomaat Jaak Jõerüüt ning kolumnist ja poliitikavaatleja Ahto Lobjakas püüavad oma ettekannetes määratleda hetkeseisu ja arutleda selle üle, mis suunas ühiskonna- ja kultuurielu lähemate kümnendite jooksul areneb.  

Ettekannetele järgneva vestlusringiga liitub Müürilehe kirjandustoimetaja Maia Tammjärv ning vestlust juhib kirjanik Valdur Mikita.

4. aprillil avaneb tartlastele kauaoodatud võimalus kohtuda luuletaja ja prosaisti Viivi Luigega, nii lugejate kui ka kriitikute poolt hinnatud  romaanide «Seitsmes rahukevad» ja «Varjuteater» autoriga. 

Sünnipäevaprogrammile paneb 19. aprillil Annelinna raamatukogus punkti rohkelt kirjandusauhindu kogunud romaani «Serafima ja Bogdan» autor Vahur Afanasjev. ​

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles