Järelvaadatav: rektorikandidaadid väitlesid ülikooli aulas (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Neljapäeva õhtupoolikul kohtusid Tartu ülikooli rektorikandidaadid professor Toomas Asser ja professor Margit Sutrop avalikul väitluskoosolekul, kus nad tutvustasid oma programmi põhiseisukohti ja vastasid ülikoolipere küsimustele.

Väitluskoosolekut ülikooli peahoone aulas juhtis TÜ riigimajanduse ja majanduspoliitika õppetooli juhataja, teadus- ja innovatsioonipoliitika professor Kadri Ukrainski. «Väitlema asuvad väga tugevad rektorikandidaadid, kes on mõlemad ennast tõestanud ülikooli juhtimiskogudes ja kellel on selja taga ka valdkondade tugev toetus. Tuleb põnev arutelu,» sõnas Ukrainski enne väitlust.

Kummalgi kandidaadil oli väitluskoosoleku alguses kümme minutit oma tähtsaimate seisukohtade tutvustamiseks. Sellele järgnev debatt jagunes kahte teemaplokki: Tartu ülikooli strateegiline juhtimine ning Tartu ülikooli roll Eestis ja maailmas. Lõpuks vastasid kandidaadid saalisviibijate küsimustele.

Umbes kaks tundi kestvast debatist tegi otseülekande UTTV. Ülekannet vahendas ka Tartu Postimees. 

Ülikooli töötajatel ja üliõpilastel oli võimalus esitada rektorikandidaatidele kirjalikult anonüümseid küsimusi juba enne koosolekut. Esitatud saja küsimuse teemadering ulatus ülikooli üldisest arengust ja rahvusvahelistumisest kuni doktoranditoetusteni. Professor Asseri ja professor Sutropi kirjalikud vastused avaldatakse ülikooli kodulehel alates 4. aprillist.

TÜ rektori valimised toimuvad 26. aprillil kell 12 peahoone aulas. Uue rektori ametiaeg algab 1. augustil 2018.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles