E-kunstisalongis läheb oksjonile ülemöödunud sajandi maal

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julie Hagen-Schwarzi õlimaali «Käsmu» (32,5 x 65 cm) alghind on oksjonil 10 700 eurot.
Julie Hagen-Schwarzi õlimaali «Käsmu» (32,5 x 65 cm) alghind on oksjonil 10 700 eurot. Foto: Repro

E-kunstisalong (Tehase 16) korraldab 7. aprillil kevadoksjoni, mille üks tõmbenumbreid on omal ajal Tartus elanud baltisaksa kunstniku Julie Hagen-Schwarzi maal «Käsmu». Arvatavasti 1889. aastal valminud teosele on salongi veebilehel ja ka trükitud kataloogis pandud alghinnaks 10 700 eurot. See on ka seekordse oksjoni kõrgeim hind. Madalaima alghinnaga on Endel Kõksi tušijoonistus «Inglisild» 1940. aastate esimesest poolest – 350 eurot.

Enampakkumisele läheb 53 teost 42 kunstnikult. Esindatud on sellised eesti kunsti suurkujud nagu Amandus Adamson, Nikolai Triik, Paul Burman, Eduard Wiiralt, Adamson-Eric, Lepo Mikko, Karin Luts, Richard Uutmaa jt. Oksjonivalikus on ka 1960. aastate kodumaist kunsti 16 kunstnikult ja muudki. Oksjonitöödest on koostatud väljapanek E-kunstisalongis.

Eesti esimese naiskunstniku ja esimesena Peterburi kunstide akadeemia naisakadeemikuks saanud Julie Wilhelmine Hagen-Schwarzi loomingut saab vaadata põhjalikus väljapanekus Tartu kunstimuuseumis. Sügisel avatud näitus raeplatsi viltuses majas võetakse maha aprilli keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles