Toetus SDE-le tegi hüppe Lõuna-Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE valimisreklaam.
SDE valimisreklaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Lõuna-Eestis tõusis toetus Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) hüppeliselt enam kui kümne protsendipunkti võrra, selgub uuringust.

BNSi tellitud TNS Emori uuringu kohaselt olid Tallinnas populaarseimad erakonnad Reformierakond ja Keskerakond võrdselt 29 protsendiga, kusjuures mõlemad on ka suurendanud toetust ühe protsendipunkti võrra. Kolme kuu jooksev keskmine toetus mais IRLile oli Tallinnas 19 protsenti ehk sama, mis eelmisel kuul. Rohelisi toetas pealinlastest neli ja SDE-d 14 protsenti (võrreldes eelmise kuuga kaks protsendipunkti võrra vähem) ning toetus Rahvaliidule kukkus ühelt protsendilt nullile.

Harju-, Rapla- ja Järvamaal oli 44 protsendiga kõige populaarsem partei Reformierakond, kes võrreldes aprilliga oli kasvatanud toetust kolme protsendipunkti võrra. Selles piirkonnas kaotasid võrdselt kaks protsendipunkti nii Keskerakond (mais kümme) ja IRL (mais 20) ning SDE toetus on tõusnud samavõrra 21 protsendile. Toetus rohelistele on selles piirkonnas stabiilselt kolm protsenti ning toetus Rahvaliidule kukkus nullile.

Ka Lääne-Eestis on Reformierakond toetust juurde saanud, seda aprilliga võrreldes seitsme protsendipunkti võrra ning Keskerakond on viie protsendipunkti võrra toetust kaotanud. Reformierakonda toetas Lääne-Eestis 36, Keskerakonda 11, IRLi 19 (langus aprilliga võrreldes kolm protsendipunkti), rohelisi kaheksa (tõus kaks protsendipunkti), SDEd 20 (aprillis 19) ning toetus Rahvaliidule oli stabiilselt üks protsent.

Tartu regioonis on toetus Reformierakonnale kukkunud kahe protsendipunkti võrra ning oli mais 28 protsenti. Keskerakonda toetas selles piirkonnas 17 (aprillis 18), IRL-i 20 (aprillis 19), rohelisi stabiilselt neli, SDEd 22 (aprillis 21) ning Rahvaliitu neli (aprillis viis protsenti).

Ka Lõuna-Eestis oli populaarseim partei Reformierakond, keda toetas mais 30 protsenti (aprillis 29), Keskerakonna toetus Lõuna-Eestis oli 16 protsenti (aprillis 18), IRLil 16 (aprillis 22), rohelistel kolm (aprillis viis), SDE-l 33 (aprillis 22) ning Rahvaliidus stabiilselt kaks protsenti.

Virumaa populaarsem partei on traditsiooniliselt Keskerakond, kuid nende toetus on aprilliga võrreldes langenud viie protsendipunkti võrra ning oli mais 38 protsenti. Reformierakonna toetus Virumaal oli mais 27 protsenti (aprillis 24), IRLil 11 (aprillis 13) rohelistel stabiilselt kolm, SDE-l 16 (aprillis 12) ning Rahvaliidul kaks protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles