Kõrgem sõjakool tähistab patrullvõistlusega Tartu linnas 99. aastapäeva

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) kõrgem sõjakool tähistab 3. aprillil oma 99. aastapäeva, mille puhul korraldatakse reedel, 6. aprillil Tartu linnas pidulik jalutuskäik ja sõjalis-sportlik patrullvõistlus.

Kõrgema sõjakooli traditsiooniline patrullvõistlus algab reedel kell 9.30 Raekoja platsil ning lõpeb kella 17 paiku KVÜÕA juures. Võistkonnad liiguvad Annelinna, Karlova, Kesklinna, Maarjamõisa, Supilinna, Tammelinna, Tähtvere ja Vaksali linnaosas.  

Patrullvõistlusele eelneb pidulik jalutuskäik, mis algab reede hommikul kell 9 KVÜÕA eest. Rongkäik liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile, kus KVÜÕA ülem kolonel Enno Mõts ja Tartu linnapea Urmas Klaas tervitavad aastapäeval osalejaid ning kolonel Mõts annab ühisstardi patrullvõistlusele. 

Aastapäevast võtavad lisaks kõrgemale sõjakoolile osa ka välisdelegatsioonid Soome, Rootsi, Poola, Läti, Leedu ja Ühendkuningriigi riigikaitseakadeemiatest ning sisekaitseakadeemia kadetid. Patrullvõistlusel osalevad seitse kuueliikmelist segavõistkonda. Kõik võistlejad kannavad riigi ja üksuse eraldusmärkidega välivormi ning seljakotte, relvi kaasas ei kanta. Võistkonnad liiguvad Tartu linnas jalgsi ning lahendavad kümnes kontrollpunktis etteantud ülesandeid. Võistkondadega kokku puutudes palub sõjakool võistlejaid mitte segada.

«Kuna kõrgema sõjakooli aastapäeva raames toimuvate ürituste keskseks läbiviimise kohaks on Tartu linnaruum, soovin siinkohal tänada linnavalitsust ja teisi koostööpartnereid, kes meie ettevõtmisi toetavad. Loodan ka linnarahva mõistvale suhtumisele, kui mõni tegevus peaks kaasa tooma piiranguid,» ütles kõrgema sõjakooli ülem major Erkki Roosnurm.

Kõrgema sõjakooli aastapäevapidustused kulmineeruvad laupäeva õhtul õppeasutuste saalis peetava traditsioonilise kadetiballiga.

KVÜÕA kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimise kõrgharidust. Kõrgema sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles