Austraalia ajaleht avaldas suure foto Tartus tegutsevast noortekoorist

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Meie Kodu esilehekülje ülemine osa.
Ajalehe Meie Kodu esilehekülje ülemine osa. Foto: Repro

Austraalia eestlaste ajaleht Meie Kodu avaldas äsja ilmunud numbris esileheküljel suure foto Tartus tegutseva E STuudio noortekoori kontserdist Adelaide’i Eesti majas. Seitsmendal leheküljel on veel pilte.

E STuudio noortekoor käis maailma kuklapoolel 22. veebruarist 13. märtsini, et anda Eesti Vabariigi iseseisvumise 100. aastapäeva puhul kontserte Sydneys, Canberras, Melbourne’is ja Adelaide’is.

Mõnel esinemisel jagas E STuudio noortekoor lava austraallastest kolleegidega. «Meil oli suur rõõm, et saime nende väga heade kooridega esineda,» ütles dirigent Külli Lokko. «Austraalia publik on väga soe ja võttis Eesti koorimuusikat väga hästi vastu.»

Kokku oli üheksa kontserti. Kõige rohkem oli neid esinemisi, kus austraallased said kuulata Tartu koorilt Eesti nüüdisaegset koorimuusikat sellistelt heliloojatelt, nagu Arvo Pärt, Tõnu Kõrvits ja Pärt Uusberg. Kaks kontserti oli Eesti majades – Adelaide’is ja Canberras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles