Tiiki libisenud poiss pääses napilt surmasuust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad otsisid Haagel läbi tiigijää vajunud inimest. Hiljem selgus, et tegemist oli valeinfoga.
Päästjad otsisid Haagel läbi tiigijää vajunud inimest. Hiljem selgus, et tegemist oli valeinfoga. Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Tartu lähedal tiiki libisenud väike poiss pääses neljapäeva õhtul napilt surmasuust.

Päästjad said kell 20.34 teate, et Haage külas kukkus inimene tiiki. Kohale tõtanud päästjad leidsid oma kodu lähedusest seitsmeaastase läbimärja poisi. Selgus, et poiss oli mõnisada meetrit eemal äärest jäätunud tiigi juures mängides vette libastunud, kuid ise välja pääsenud, teatas Lõuna päästekeskus.

Tiigi kaldal.
Tiigi kaldal. Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Läbimärja poisi leidis Haage Aiandi peremees Arvo Lauringson. Poiss oli šokis ning selgitas segaselt, et tal oli tiigijääle minnes vanaema ka kaasas, kes nüüd on kadunud. Halba aimates kutsus Lauringson välja päästjad, kes asusid tiigil jääaugust kadunud inimest otsima.

Poisi edasisel küsitlemisel selgus, et tegelikult tal vanaema siiski kaasas polnud ning tema vanaema elab hoopis Põltsamaal. Ilmselt kartis marakratt, et saab üksinda jääl käimise eest pahandada ning seetõttu luiskas oma vanaema kohta.

Sündmuskohale tuli poisi ema, kellele laps üle anti. Pinnaltpääste varustuses päästjad leidsid tiigist kahe meetri sügavuselt poisi kadunud kummiku.

«Lapsi, kes ise ohte ei taju, tuleb jääga seotud ohtude eest hoiatada ning jääle minemist keelata,» rõhutavad päästjad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles