Karlova teatris esietendub tantsulavastuste sarja seitsmes teos

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karlova teater

8. aprillil kell 17 esietendub Karlova teatris Kalli Pikase tantsulavastus «Sinine», mille alapealkiri «Seitse sinist sinu silmis» peidab endas seitset lavale astuvat esitajat-loojat, seitsmendat teost värvide nimetusi kandvas tantsulavastuste sarjas ja avastamist ootavat numbrimaagiat. 

«Aasta tagasi, kui lavateose idee täpsemalt kujunema hakkas, otsustasin, et sellel korral tahan laval muusikainstrumentidena kasutada kastitrumme ja tantsijate enda hääli. Lavastus sai esitajate arvu tõttu alapealkirjaks «Seitse sinist sinu silmis,»»rääkis lavastaja Kalli Pikas.

«Esimest korda oma värvinimedega lavastuste sarja jooksul otsustasin ma lasta protsessil senisest enam ise kulgeda - sinine hakkas ennast looma nii kehadel, pilli mängides, hääles kui ka lõuendil. Teemaks sai kommunikatsioon mõistuse ja südame vahel ning selle väljendajaks ja vahendajaks kõri. Igal esinejal koorus välja oma isiklik lugu, millega tegeleda, mida oma keha ja hääle kaudu luua ning jutustada.»

Esitajate ning video- ja valguskunstnik Madis Nurmsiga ühises loomises valminud interdistsiplinaarne teos annab publikule võimaluse kogeda ja nautida liikumise, visuaali ning elavas esituses tekitatud helide koosmõju.

Idee, koreograafia, lavastus, esitus: Kalli Pikas

Loojad, esitajad: Helen Kirsi, Erika Tamm, Anna Kõivistik, Hanna Eliisa Madilainen, Signe Tammekunn, Triinu Heinsoo

Video- ja valguskunstnik: Madis Nurms

Muusikaline kujundaja: Helen Kirsi 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles