Huvipäev tutvustab Eesti kevadekuulutajaid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvatihane.
Rasvatihane. Foto: Külli Kalamees-Pani

Kevadise huvipäevaga 7. aprillil tähistatakse Tartu Ülikooli loodusmuuseumi 216. aastapäeva ning uuritakse Eesti kevadekuulutajaid.

Huvipäeval «Kevad looduses - linnud ja liblikad» saab uurida kevadekuulutajaid linde ja kuulata linnulaulu, vaadelda kevadisi liblikaid ning teisi putukaid.

«Geoloogia töötoas tutvume settekivimitega. Mikroskoobis uurime, milline paistab suurendatult värvimosaiik liblikatiibadel, vapsiku keha või pisike liivatera,» tutvustas programmi loodushariduse koordinaator Külli Kalamees-Pani.

«Huvipäeval saavad osalejad teada, milline näeb välja lapsuliblikas, kuidas tunda kimalast ja millised linnud laulavad varakevadel. Meisterdamisnurgas on võimalus kaunistada decoupage tehnikas kevadist lille- või maitsetaimepotti,» lisas ta.

Muuseumi otsimismängus saab otsida ja määrata linde ja putukaid, kuulata linnulaulu ja konnade hääli loodusmuuseumis.

Lemmikloomade õpitoas algusega kell 11.30 ja 13.30 näidatakse eksootilisi lemmikloomi - maod, ämblikud, kilpkonnad, tarakanid jt, kes elavad muuseumi elavnurgas.

Huvipäev «Kevad looduses» toimub 7. aprillil kella 11-15.30 Tartu Ülikooli loodusmuuseumis. Osalemine muuseumipiletiga. Osalema on oodatud nii lapsed kui täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles