Tartumaa ja Jõgevamaa taevas nähti kummalist lennumanöövrit. Mis see oli? (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade teisipäeva pärastlõunal Tartust.
Vaade teisipäeva pärastlõunal Tartust. Foto: Kätlin Kala

Üks tähelepanelik inimene rääkis Tartu Postimehele, et oli teisipäeva pärastlõunal märganud Jõgeva lähedal taevas kummalist vaatepilti. Tema kirjelduste kohaselt lendas seal suur reisilennuk, mida saatsid paarikaupa neli hävitajat.

Veel kummalisemaks muutus tema arvates vaatepilt siis, kui suur lennuk tegi reisilennukile ebaloomulikult järsu tagasipöörde ning hävitajad püsisid tal kogu aja kannul.

Vahi, teisipäeval kell 14.46.
Vahi, teisipäeval kell 14.46. Foto: Sten Sang

Eesti Kaitseväe õhutõrje teabeohvitser Alar Laats selgitas, et tegemist ei olnud siiski reisilennukiga. «Eile viidi Eesti õhuruumis läbi hävitajate õhus tankimine ning suur lennuk oli Boeing 767 baasil ehitatud tankurlennuk,» selgitas ta.

Laats lisas, et tankurlennuk saabus Eestisse Itaaliast ning eile tangiti Eesti kohal lennates kaht Prantsusmaalt tulnud hävitajat Mirage 2000.

«Teised kaks hävitajat, Taani õhuvägede F16d tulid siia Šiauliai õhuväebaasist, aga nemad lendasid vaid kaasa ning ei tankinud,» lisas Laats.

Teabeohvitser täpsustas, et õhus tankimisi tuleb Eesti õhuruumis ette paaril korral aastas. «Tavaliselt tehakse seda Kevadtormi õppuse ajal.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles