Vanemuise näitlejanna Marian Heinat tunnistati parimaks naispeaosatäitjaks

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marian Heinat Bessi rollis lavastuses «Laineid murdes». Taustal Jani rollis Ivo Uukivi (Eesti Draamateater).
Marian Heinat Bessi rollis lavastuses «Laineid murdes». Taustal Jani rollis Ivo Uukivi (Eesti Draamateater). Foto: Vanemuine

Teisipäeva õhtul jagati Tallinnas NUKU teatris 2017. aasta Eesti teatriauhindu. Parima naispeaosa preemia pälvis Vanemuise näitlejanna Marian Heinat. Tunnustust pälvisid mitmed teisedki Tartus tegutsevad teatriinimesed.

Marian Heinatile (pildil) tõid auhinna Bessi roll lavastuses «Laineid murdes» ja Kristi roll lavastuses «Beatrice».

Etenduskunstide ühisauhinnaga pärjati Renate Keerd, kes on Tartu Uues Teatri lavastuse «Tahe» autor, lavastaja ja kunstnik.

Muusikaauhinna said Märt-Matis Lill, Jan Kaus, Taago Tubin ja Taavi Kull Vanemuises lavale toodud ooperi «Tulleminek» eest.

Ooperisolist Reigo Tamm pälvis Kristallkingakese auhinna vokaalselt võimeka ja näitlejameisterliku osatäitmise eest Vanemuise ooperis «Tulleminek», Estonia operetis «Linnukaupleja» ja lavastuses «Guugelmuugelpunktkomm».

Salme Reegi auhinna said lavastajana Birgit Landberg ja dramaturgina Paul Piik Musta Kasti etenduse «Peks mõisatallis» eest.

Lavastajaauhind läks Ivar Põllule (pildil) ja Mart Kolditsale Tartu Uue Teatri ja Von Krahli Teatri koostöös valminud lavastuse «BB ilmub öösel» eest. «Ütleme nii, et žürii üllatas. Olin kindel, et selle preemia nopib Uku Uusbergi lavastatud Tšehhovi «Ivanov». Aga see, et preemiad hoopis niimoodi ümber mängiti, oli vana Alliku krutski,» rääkis Tartu Uue Teatri loominguline juht Ivar Põllu. Tema arvates ei ole praegusel kujul teatriinimeste omavaheline võistlus siiski päris õige auhindamise vorm. «Väga tore oleks, kui teatriauhindu jagataks edaspidi teisiti. Võiks ära lõpetada selle Oscari-gala mängimise. Teatris toimuvad protsessid on hoopis teistsugused, kui üks teülekanne edasi saab anda,» märkis Põllu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles