Selid tahavad Lõunakeskuse kõrvale uue ärilinnaku rajada (1)

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fi Kinnisvara on praegu kunagise füüsikainstituudi majja rajamas Novapolise-nimelist keskust. Samal ajal taotleb firma õigust samale kinnistule ehitada veel mitu mahukat büroohoonet.
Fi Kinnisvara on praegu kunagise füüsikainstituudi majja rajamas Novapolise-nimelist keskust. Samal ajal taotleb firma õigust samale kinnistule ehitada veel mitu mahukat büroohoonet. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus algatas tuntud ettevõtjale Neinar Selile kuuluvale osaühingule FI Kinnisvara kuuluval Riia 142 krundil detailplaneeringu, et kaaluda võimalust sinna nelja- kuni kaheksakorruselise kontori- ja büroohoone ehitamiseks.

Lõunakeskuse naabruses Riia, Ringtee ja Aardla tänava vahelisel alal on FI Kinnisvara eestvõttel juba mõnda aega käinud ümberehitustööd omaaegse füüsikainstituudi majas. 

Nüüd taotleb ettevõte õigust samale kinnistule püstitada veel mitu uut maja, mille alla jääks ligi 3700 ruutmeetrit ning milles oleks brutopinda pea 22 000 ruutmeetrit. Hoonete maksimaalne kõrgus võiks praeguse idee järgi olla kuni kaheksa korrust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles