Tapmise eest vangis olnud mees pani toime uue veretöö

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile asus Tartu maakohus arutama Silver Pillerile (seisab) esitatud süüdistust mõrvakatses ja avaliku korra raske rikkumises. Viimasest vanglakaristusest on mehel möödas napilt seitse kuud. Piller võttis omaks avaliku korra rikkumise, kuid mõrvasüüdistusega ta ei nõustunud.
Eile asus Tartu maakohus arutama Silver Pillerile (seisab) esitatud süüdistust mõrvakatses ja avaliku korra raske rikkumises. Viimasest vanglakaristusest on mehel möödas napilt seitse kuud. Piller võttis omaks avaliku korra rikkumise, kuid mõrvasüüdistusega ta ei nõustunud. Foto: Jürgen Puistaja

Mullu augustis pääses 29-aastane Silver Piller pärast kümmet aastat vanglas taas vabadusse. Pikka karistust kandis ta 2007. aasta suvel Tartus toime pandud tapmise eest. Nimelt peksis toona 19-aastane Piller joomingu käigus kaikaga surnuks joomakaaslase.

Eile astus Piller taas kohtu ette. Sel korral paneb prokuratuur talle süüks mõrvakatset ja avaliku korra rasket rikkumist.

Eelmise aasta septembris, vaid mõni nädal pärast trellide tagant väljatulekut osales Piller Jaama tänaval kakluses, kus ta jagas rusikahoope 22-aastasele ja 26-aastasele mehele. Oktoobri lõpus sai ta aga hakkama veel jõhkrama teoga, kui tungis Aleksandri tänaval 41-aastasele mehele noaga kallale.

Löök noaga selga

Süüdistuse järgi lõi Piller 31. oktoobril tüli käigus 41-aastast meest noaga rindkere piirkonda, tabades kannatanul seljas olnud nahktagi tõmblukku. Löögi tagajärjel tekkis tänaval rüselus, mille käigus õnnestus kannatanul ründaja pikali suruda, püsti tõusta ja eemale kõndida.

Ometi Pilleri viha ei raugenud. Ründaja tõusis samuti püsti, järgnes kannatanule ning lõi teda noaga selga. Viimane sai noarünnakus tõsiselt viga.

Eile hommikul peetud kohtuistungil võttis Piller omaks septembris aset leidnud peksmise, kuid mõrvakatsesüüdistusega mees ei nõustunud.

«Kuna Piller on varemalt tapmise eest karistatud, pani ta toime teise inimese tapmiskatse vähemalt teist korda ehk mõrvakatse,» seisab Lõuna ringkonnaprokuratuuri koostatud süüdistuses. 

Mõrvakatse eest võib kohus Pillerile karistuseks mõista kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Süüdistatav ei nõustunud

Eile hommikul peetud kohtuistungil võttis Piller omaks peksmise septembris, kuid mõrvakatsesüüdistusega ta ei nõustunud. Kohtuistungid Pilleri süüasja arutamiseks jätkuvad aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles