Elva gümnasistid omandavad kursusel laskmise põhitõed

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva gümnasistid laskeharjutust sooritamas.
Elva gümnasistid laskeharjutust sooritamas. Foto: Erakodu

Esimest korda Eestis läheb Elvas käima laskespordikursus keskkooliõpilastele, et anda noortele teadmisi ja oskusi relvade ohutuks ja sihipäraseks kasutamiseks laskespordi reegleid järgides. 

Kursus toimub Elva gümnaasiumi kodanikukaitse õppesuuna 11. klassi õpilastele, juhendavad Elva laskespordiklubi treenerid Ave Nigul ja Karl Kontor. Kaasatakse ka teisi laskespordialade spetsialiste.

Kursuslased saavad ülevaate laskespordi ajaloost, relvadest ja nendest lastavatest harjutustest. Tutvustatakse kehtivat relvaseadust, laskespordi võistlusmäärusi, lasketiirude ehitust ja ohutusnõudeid.

Praktilist laskmist õpivad kursuslased elektrooniliste laskeseadmete, õhkrelvade, sportrelvade, jahirelvade ja teenistusrelvade abil. Treenitakse edukaks laskmiseks vajalikke oskusi: sihtimist, hingamist, päästmist ja  laskeasendeid.

Kursuse lõpus peaks õpilased olema suutelised sooritama politsei relvaeksamil nõutavate normide tasemel laskmist, tundma relvade materiaalosa ja töö põhimõtet, ohutustehnika nõudeid relvade kasutamisel, teadma relvaseaduse ja laskespordi võistlusmääruste tähtsamaid punkte.

Oskuste ja teadmiste kontrolliks tuleb sooritada arvestus, mis koosneb teoreetilisest osast, kus on küsimustele valikvastused, ja praktilisest laskmisest sportpüssi ja -püstoliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles