Teadusfestivalile kogunevad noored üle Eesti

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme gümnaasiumi õpilane Eliis Grigor esitas teadustööde konkursile raamatu «Teibitud suu. Tüdruk, kes lõpetas söömise».
Ülenurme gümnaasiumi õpilane Eliis Grigor esitas teadustööde konkursile raamatu «Teibitud suu. Tüdruk, kes lõpetas söömise». Foto: Sille Annuk

​Teadusega ei tegeleta vaid laboris, kus erineva värvi ja kujuga katseklaasid mulisevad, auravad ja isegi pauku teevad. Näiteks 16-aastane Ülenurme gümnaasiumi õpilane Eliis Grigor esitas õpilaste teadustööde riiklikule konkursile oma raamatu «Teibitud suu. Tüdruk, kes lõpetas söömise».

Raamat räägib toona 14-aastase Eliis Grigori enda kogemusest ja võitlusest anoreksiaga. Kuna Grigor on humanitaarsete huvidega, tundus päevikulaadne ilukirjanduslik teos õigem valik kui uurimistöö. «Ma olengi selline inimene, kellele meeldib rohkem kirjutada kui rääkida,» sõnas noor kirjanik. «Kirjutamine ka aitas mind ja oli teraapia eest.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles