Žürii kiitis kooliteatrite festivali kõrget taset

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algklasside parim meesnäitleja Ian Lee aunimetuse toonud Hullu Teadlase rollis

Tartu Erakooli/ Huvikool HuviTera trupi ühistööna sündinud omaloomingulises lavastuses «Missioon K.Õ.R.V.».
Algklasside parim meesnäitleja Ian Lee aunimetuse toonud Hullu Teadlase rollis Tartu Erakooli/ Huvikool HuviTera trupi ühistööna sündinud omaloomingulises lavastuses «Missioon K.Õ.R.V.». Foto: Erakogu

Pühapäeval lõppenud Tartu kooliteatrite festivalil astus Uue Teatri majas lavalaudadele umbes kolmsada õpilasnäitlejat. Etendusi käis vaatamas üle viiesaja pealtvaataja ning nähtuga jäid rahule jäid nii žürii kui publik.

Žürii (Urmas Vadi, Timo Kikas, Anu Tonts, Luule Epner, Lennart Peep, Kristiina Oomer, Katrin Kalma ja Merle Jääger) andis igale trupile kohe pärast esinemist heatahtlikku ja konstruktiivset tagasisidet.

Žüriiliikmete sõnul olid eriilmelised lavastused väga heatasemelised ning ühegi etenduse ajal ei olnud põhjust piinlikkust tunda. Kui algklasside ülesastumistes oli «nunnumeeter» kohati päris põhjas, siis gümnaasiumitruppide etendused andsid keskmisele profiteatrile nii mõneski mõttes silmad ette.

Teatriteadlasest žüriiliikme Luule Epneri arvates tuleks nähtud õpilasetenduste kontekstis võrdlust kooliteatriga – see lavastus mõjus nagu kooliteater – võtta mitte kui halva taseme näitajat, vaid kui komplimenti.

Žürii valis välja lavastused, mis esindavad Tartu linna Kooliteater 2018 riigifestivalidel.

Tartu Erakooli ja Huvikool HuviTera algklasside näiteringi omaloominguline ühistöö «Missioon K.Õ.R.V.» (juhendaja Hedvy Arula) esindab Tartu linna algklasside kooliteatrite riigifestivalil, mis toimub 11.-12. mail Rõngus.

Tartu Polygoni teatrikooli keskastme trupi omaloominguline ühistöö «Hall ala» (juhendaja Helen Rekkor) esindab Tartu linna keskastme riigifestivalil, mis toimub 20.-21. aprillil Karksi-Nuias Viljandimaal.

Gümnaasiumiastmes kasutas žürii riigifestivali korraldajale antud kodukoha eelist ja lähetas 6.-8. aprillil Tartus toimuvale festivalile Kooliteater 2018 koguni kolm gümnaasiumitruppi:

* Hugo Treffneri Gümnaasiumi trupi 11 (Betti Alveri luule põhjal sündinud) omaloomingulise ühistööga «Kapten Oleander» (juhendaja Oliver Issak).

* Tartu Waldorfgümnaasiumi/ Tartu WaldorfTeatri juhendaja Külli Ehastu kirjutatud Eesti 100 teemalise lavastusega «Üks väike tuba».

* Lille Maja 8.-12. klassi näitemänguprojekti noored Andrus Kivirähki teksti «Romeo ja Julia» lavastusega (juhendaja Auli Auväärt). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles