Kõrbema läinud toit tõi kaasa tulekahju, tütarlaps ja tema kolm kassi pääsesid napilt eluga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök pärast põlengut.
Köök pärast põlengut. Foto: Lõuna päästekeskus

Pühapäeva ennelõunal kell üksteist teatati päästjatele, et Põlva vallas Mammaste külas on elumaja suitsu täis. Toas maganud tütarlaps oli ärgates suitsu märganud ja läbi akna välja saanud, mille järel ta abi kutsumiseks häirekeskusesse helistas.

Päästjad selgitasid, et köögis põleb pliidi kohal köögi sisustus ja sein. Tulekahju kustutati ja õnneks see kaugemale ei levinud. Suitsu täis ruumidest toodi välja kolm kassi.

Selgus, et üks pliidiraud oli sisse lülitatud ning tõenäoliselt oli tulekahju süüdanud pliidile unustatud ja süttinud toit.

Ruumidest leiti patareita ja valesti paigaldatud suitsuandur, mis tähendab seda, et hajameelsus ja töökorras suitsuanduri puudumine võinuks halvemal juhul tütarlapsele maksta elu.

Päästjad juhivad tähelepanu sellele, et tulekahjust varakult häiret andev ja inimelusid päästev suitsuandur on igas elumajas kohustuslik. Seadme töökorras olekut tuleb kontrollida regulaarselt ning vananud patarei tuleb vahetada kohe uue vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles