Sulgpallurid võitsid Soomes kamaluga esikohti

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukad sulgpallinoored.
Edukad sulgpallinoored. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahtusel toimus Soomes Turus rahvusvahelise eliitsarja etapp sulgpallis, millest võttis osa peaaegu 300 sulgpallurit, nende seas ka Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi sportlased Tregert Gustav Värv, Kaspar Sorge ja Ramona Üprus ning Nõo SK sulgpallurid Oskar Männik, Rannar Zirk, Heili Merisalu ja Kerttu Voore. 

Eliitsarja omapära seisneb selles, et samal ajal saab mängida liigavõistlusel, kuhu mängijad jagatakse taseme järgi (4 taset), ning noorte sarjas, kus mängitakse eri vanuseklassides (U9–U15). 

A-liiga naiste üksikmängus võitis esikoha Ramona Üprus, kes alistas soomlanna Jenni Kankanpää pingelises finaalis 21:16, 18:21, 21:15.

B-liiga meeste üksikmängu võitis Oskar Männik, kes alistas finaalis soomlase  Niklas Sorvali 21:8, 22:20.

B-liiga segapaarismängus jäid Ramona Üprus ja Rannar Zirk jagama kolmandat-neljandat kohta.

C-liigas jäid kolmandat-neljandat kohta jagama Heili Merisalu naisüksikmängus ning Tregert Gustav Värv – Kerttu Voore segapaarismängus.

U15 vanuseklassis kuulusid kõik esikohad eestlastele. Tüdrukute üksikmängu võitis Ramona Üprus ning paarismängu Kerttu Voore – Heli Merisalu. Poiste üksikmängus võitis esikoha Oskar Männiku ja teise koha Rannar Zirk. Koos mängides võitsid nad poiste paarismängu.

U13 vanuseklassis võitis poiste üksikmängus esikoha Tregert Gustav Värv ning sama vanuseklassi tüdrukute finaal oli taas üksnes eestlaste päralt: esikoha võitis Kerttu Voore ja teiseks jäi Heili Merisalu.

U9 vanuseklassis sai Kaspar Sorge 3. koha.

Sulgpallureid juhendavad treenerid Heiki Sorge ja Mart Mäerand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles