Varakevadised vutiturniirid on hoo sisse saanud

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Elva (valgetes särkides) ja JK Tammeka noored vutimehed U12 turniiril pallile pihta andmas.
FC Elva (valgetes särkides) ja JK Tammeka noored vutimehed U12 turniiril pallile pihta andmas. Foto: Kaspar Koort

Paari plusskraadiga ilmad soodsamalt mõjumas ka õues jalgpalli mängimisele ning nii on härjal sarvist haaranud või haaramas Tartu suurimad jalgpalliklubid Tammeka ja Santos, mis rõõmustavad noori vutimehi kahe heal tasemel turniiriga.

Otsa tegi lahti Sepa jalgpallikeskuses peetav Tammeka Juunior Cup, kus esmalt madistati U14 vanuseklassi võidukarika nimel. Esikoha jättis koju Tammeka Sinine, alistades finaalis Saku Sportingu 1:0.

Ka aasta nooremate seas osutus parimaks Tartu klubi FC Santos, kes võitis grupiformaadis peetud turniiril kõik kuus vastast. U12 vanuses võttis võidukarika Tammeka Sinine I.

Juunior Cupil heideldakse viiel nädalavahetusel ning 15 turniiril, seejuures on enamikus vanuseklassides B-taseme turniir neile jalgpallurihakatistele, kes pole kuigi pikalt trennis käinud või kellele on jalgpallimäng ennekõike lõbus vaba aja veetmine.

Turniiri peakorraldaja, JK Tammeka tehniline juht Ken Viidebaum märkis, et selline kevadine jõuproov on väga hea võimalus klubidele üle vaadata, mis seisus grupid pärast talvist perioodi on. 

«Paljud valmistuvad juba agaralt Eesti noortemeistrivõistluste mängudeks ja sellel turniiril on alati kindel koht ettevalmistuses,» selgitas Viide­­baum võistluse tähtsust.

FC Santose korraldataval Hillar Otto memoriaalil, kus pall pannakse mängu eeloleval reedel, on oodata külalisi kõigist lähiriikidest. Kõige nimekama osalejana tuleb kohale Venemaa kõrgliigasse kuuluv Permi Amkar, kes lähetab Tartusse oma 2009. aastal sündinute võistkonna.

Hillar Otto memoriaalil võisteldakse kolmel järjestikusel nädalavahetusel ja kaheksas vanuseklassis. Pallile hakatakse pihta andma Annelinna, Tamme ja Reiniku kooli staadioni kunstmuruväljakutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles