Põlva sünnitsuosakonna säilimiseks on kogunenud üle 1500 allkirja

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sündis Põlva haiglas 245 last. Sünnitusosakonna säilimiseks Põlvas ja Valgas peaks mõlemas haiglas igal aastal sündima vähemalt 300 last.
Mullu sündis Põlva haiglas 245 last. Sünnitusosakonna säilimiseks Põlvas ja Valgas peaks mõlemas haiglas igal aastal sündima vähemalt 300 last. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlva, Valga ja Lõuna-Eesti haigla nõukogu esimees, Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto sõnas Lõuna-Eesti Postimehele antud intervjuus, et kahjuks ei saa enam sünnitusosakondade sulgemist edasi lükata. Sellest teadmisest hoolimata asusid lõunaeestlased usinalt Põlva haigla sünnitusosakonna säilimiseks  allkirju koguma.

Einasto sõnas intervjuus Lõuna-Eesti Postimehele, et sünnitusosakondade säilitamiseks Põlva ja Valga haiglates oleks tarvis vähemalt 300 sünnitajat aastas ning nende sulgemine on päevakorras olnud juba pikka aega.

Sellest hoolimata koguneb veebikeskkonnas petitsioon.ee iga minutiga juurde allkirju Põlva sünnitusosakonna säilimiseks.

«Petitsioon on üks võitluse vorm, kuid neid on veel. Elu algab sünnist ja on äärmiselt kahetsusväärne, et me soovime kulupõhiste argumentidega elu maapiirkondades välja suretada,» rääkis liikumise eestvedaja Indrek Sarapuu Lõuna-Eesti Postimehele. «Täna antud allkiri võib saada tulevase elu aluseks.»

Praeguseks on Põlva haigla sünnitusosakonna toetuseks allkirja andnud üle 1500 inimese. Esimesed 1000 allkrija kogunes Põlva sünnitusosakonna toetuseks vähem kui kümne tunniga. Allkirjade kogumine jätkub nii internetis kui paberil.

Valga haigla sünnitusosakonna toetuseks on kogutud ligi 900 allkirja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles