Tartu vähekindlustatud pered saavad omale koduapteegid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kogu Eestit hõlmanud heategevuskampaaniaga «Tee head» koguti kokku üle 3000 apteegitoote, mis jõuavad 360 toimetulekuraskustes perede kodustesse apteekidesse. Tartu perede jaoks koguti 30 koduapteeki, mis aitavad tuua leevendust kitsikuses elavate perede laste tervise eest hoolitsemisel.

Benu ja Dharma koostöös komplekteeriti annetatud tervisetooteid 360 koduapteegiks, mille igaühe väärtus on ligi 50 eurot. Tartu linnavalitsuse abilinnapea Tiia Teppan sõnul on heategijate panus piirkonna majanduslikes raskustele peredele väga suureks abiks. «Suur kummardus kõikidele heategijatele, tänu kelle panusele jõuavad hädavajalikud tervisetooted 30 Tartu pere kodudesse. Praegusel ajal, mil viirushaigused endiselt lapsi kimbutavad, on abi väga õiges kohas. Oleme väga tänulikud kõigile neile, kes annetuse tegid ja aitavad kaasa abivajavate perede laste tervise parandamisse,» sõnas Teppan. 

Annetusoste sai teha igaüks. Benu apteegi tegevjuht Kelt Kelt tõdes, et apteegikliendid võtsid kampaania soojalt vastu ja inimesed olid aktiivsed. «Heategijate annetusostude seas oli suur valik erinevaid olulisi ja hädavajalikke apteegitooteid, mis leiavad nüüd oma koha 360 abivajava pere koduapteegis. Annetuseks osteti näiteks immuunsussüsteemi parandavaid vahendeid, külmetussiirupeid, hambahooldusvahendeid, haava- ja nahahoolduseks mõeldud tooteid ja palju teisi,» rääkis Kelt.

Dharma juhatuse liikme Jüri Tamme sõnul viivad tugiisikud heategevusprojekti ellu tihedas koostöös piirkondlike organisatsioonidega, kes seisavad majanduslikes raskustes perede eest. «Meie tugiisikud koos heade partneritega hoolitsesid selle eest, et kõik apteegikülastajate tehtud annetused jõuavad üle Eesti abivajavate lasteni 12 Eesti piirkonnas,» ütles Tamm.

Heategevuskampaania «Tee head» eesmärk oli koguda üle Eesti abivajavate laste jaoks vajalikud tervisetooted, mis peaksid olema igas koduapteegis. Selleks et inimestel oleks apteegis mugav tooteid üles leida, olid need märgistatud sedeliga «Tee head».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles