Vahetustudengina Euroopas õppimas: kogemus, mis ei unune

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajapraktikat tegev Marko Zanev (vasakul) Tšehhis Erasmus+ 30. juubeliaasta rongkäigul hoidmas Eesti lippu.
Õpetajapraktikat tegev Marko Zanev (vasakul) Tšehhis Erasmus+ 30. juubeliaasta rongkäigul hoidmas Eesti lippu. Foto: Erakogu

Selleks, et pärast gümnaasiumi lõppu iseseisva elu algusest ja kõrgkooliõpingutest maksimumi võtta, lähevad paljud noored aastaks või pooleks välismaale tudengipõlve mõnusid nautima. Üks selliseid võimalusi on kasutada üliõpilasvahetusprogrammi Erasmus+, mis on viimase 30 aasta jooksul mitmelt poolt maailmast Euroopasse aidanud 4,5 miljonit tudengit. Eestis sai programm alguse 1999. aastal.

Tartu Postimees vahendab kolme Erasmus+ programmis osalenud Eesti üliõpilase kogemusi: Otepäält pärit Tallinna tehnikaülikooli tudeng Maarja Maranik veetis semestri Saksamaal, Marko Zanev oli pool aastat Tšehhis ja viibib seal praegugi ning Maarja Rüütmann käis Prantsusmaal lõputööd kirjutamas.

Esimeses ajalootunnis mumifitseeriti kana

Bulgaaria juurtega Tartu ülikooli magistrant Marko Zanev on praegu Tšehhis Ostravas õpetajapraktikal. Tulevikus saab temast ühiskonnaõpetuse ja ajaloo õpetaja. Zanev on Erasmuse programmis teist korda, eelmisel aastal osales ta ka üliõpilasvahetuses Ostrava ülikoolis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles