Foto: 100 000 geeniproovi kogumise lõi lahti Jevgeni Ossinovski

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsialist Triinu Temberg võttis mõne minutiga Jevgeni Ossinovskilt kuus milliliitrit verd, mis läheb geenipanka andmete kogumiseks.
Spetsialist Triinu Temberg võttis mõne minutiga Jevgeni Ossinovskilt kuus milliliitrit verd, mis läheb geenipanka andmete kogumiseks. Foto: Sille Annuk

Tänasest, 20. märtsist saavad kõik täisealised end geenidoonoriks kirja panna, et olemasolevale 52 000 geeniproovile 100 000 juurde koguda. Esimene geenidoonor oli tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Jevgeni Ossinovski sõnul on riigi toel algatatud geeniandmete kogumine oluline samm ennetava meditsiini poole, mis muudab tänapäevast tervishoidu ning võimaldab pakkuda tulevikus meie inimestele paremat ja õigeaegset ravi.

«Eesti peab sihiks seadma, et tulevikus oleks kõigi inimeste geeniandmed geenivaramus ja selle kaudu ka terviseinfosüsteemis, et iga kord, kui inimesel on mõni tervisemure ja ta pöördub arsti poole, oleks arstil patsiendi geeniandmed, et teda täpsemalt ravida,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles