Baltimaade õpilased kogevad nädala vältel Reiniku koolis eesti kultuuri

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elie Assat (keskel lillas pusas) tantsis koos teiste Leedust pärit õpilastega enne eesti keele tundi räppmuusika saatel.
Elie Assat (keskel lillas pusas) tantsis koos teiste Leedust pärit õpilastega enne eesti keele tundi räppmuusika saatel. Foto: Sille Annuk

Sel nädalal kulutab Tartu Mart Reiniku koolis pinke tavapärasest kirjum seltskond. 2016. aastal alanud rahvusvahelise kultuurivahetusprojekti «Let’s act together!» otsad tõmmatakse kokku just Tartus, mida külastavad kaheksanda klassi õpilased Leedust Klaipedast ja Lätist Kusa külast.  

Kolmest koolist umbes poolsada õpilast kaasava projekti eesmärk on pakkuda teismelistele võimalusi sisustada vaba aega teisiti kui olles ninapidi nutiseadmes. Näiteks proovitakse kätt küünalde valmistamises ja pillimängus ning õpitakse selgeks eesti rahvatantski. Lisaks sellele ei saa üle ega ümber Balti ühise ajaloo meeldetuletamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles