Sulgpallurid näitasid Iisraelis ja Itaalias head vormi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel (ülemises reas paremal) võitsid Itaalia liiga põhihooajal kõik mängud.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel (ülemises reas paremal) võitsid Itaalia liiga põhihooajal kõik mängud. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel näitasid mitmed Tartu sulgpallurid välismaistel turniiridel head mänguvormi.

Iisraelis peetud Euroopa juunioride karikaetapil saavutasid Karl Kert ja Hans-Kristjan Pilve meespaarismängus kolmanda koha.

Kertil ja Pilvel oli 2. paigutus, mistõttu olid nad esimesest ringist vabad ning pääsesid otse veerandfinaali. Veerandfinaalis alistasid nad kindlalt kahes geimis kohaliku Iisraeli paari. Kuid poolfinaalis pidid noormehed leppima kaotusega poolakate vastu, kes hiljem ka turniiri võitsid, nii jäid meie noormehed jagama kolmandat-neljandat kohta.

Üksikmängus jõudis 7. paigutust omanud ning esimeses ringis vaba olnud Karl Kert 16 parema hulka. Esmalt alistas ta India mängija, kuid vandus seejärel kolmegeimilises mängus alla Itaalia sulgpallurile. 

Hans-Kristjan Pilve võitis esimeses ringis kohalikku Iisraeli noormeest, kuid kaotas teises ringis põneva kohtumise järel itaallasele Giovanni Totile. Toti näitas kindlat minekut finaalini, kuid seal pidi leppima napi kaotuse ja teise kohaga.

Kristin Kuuba ja Helina Rüütel esindasid samal ajal oma väliskoduklubi BC Milanot Itaalia kõrgliigas, kui kohtuti SSV Bozeniga. Mõlemad klubid olid kõik senised seitse kohtumist võitnud ning jagasid liidrikohta. 

Omavahelises kohtumises suutis eestlaste tööandja oma paremuse kindlalt maksma panna ning 4:1 skooriga võita. Nii lõpetas BC Milano põhihooaja täisedu ehk kaheksa võiduga. Kristin Kuuba ja Helina Rüütel võitsid hooaja vältel kõik oma kohtumised, kaotamata seejuures ühtegi geimi. Nad võtsid osa nii üksikmängust, naispaarist kui ka segapaarist.

Badminton Club Milano on Itaalia üks tugevaimaid sulgpalliklubisid. Itaalia meistriks on nad varem tulnud neljal korral ning kahel korral on võidetud pronksmedal Euroopa klubide meistrivõistlustelt, kust võtavad osa iga riigi parimad klubid.

Lisaks Kuubale ja Rüütlile mängib selles klubis teiste seas Itaalia kuulsaim sulgpallur Rosario Maddaloni. Võistkonna treeneri sõnul jäid Eesti tüdrukud talle silma tänu rahvusvahelistel turniiridel näidatud headele tulemustele.

Itaalias jätkub hooaeg aprillis, mil tehakse algust väljalangemismängudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles