Kodukandipäev meelitab Rõngu kultuuritegelased ja tippametnikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngu linnuse varemed.
Rõngu linnuse varemed. Foto: Margus Ansu

Laupäeval peavad rõngulased kodukandipäeva, kust ei puudu sport, muusika ja laadamelu. Need, kellele Rõngu käekäik korda läheb, kogunevad kindlasti ka visioonikonverentsile, mida peetakse Rõngu uues koolimajas.


Mati Hint on öelnud parafraseerides Liivi, et mineviku tundmise abil saaksime kindlustada tulevikku. Rõngust on alguse saanud emadepäeva tähistamine Eestis, Rõngus on Kusta Toom ajakirja välja andnud ja Rõngu hämara suitsutare heledalt verandalt liikus Ivar Ivask maailmatuntusega teadusajakirja tegijaks, märkis visioonikonverentsi korraldaja Anu Laas.

Hansatee ääres ja suurte maanteede ristumiskohal asuval Rõngul on olnud nii häid kui halbu aegu, kuid Rõngu kandist on pärit palju inimesi, kes oma töö ja tegudega on tuntust võitnud nii Eestis kui ka laias maailmas. Laas lisas, et Rõngu rahvas kutsub nüüd mõned neist inimestest külla, et nendega paremini tuttavaks saada ja nende visioneerimist kuulata.

Rõngu vastrenoveeritud koolimajja tulevad sel laupäeval, 21. mail, koos vallarahvaga tuleviku üle mõtisklema kunagi Rõngus elanud või Rõnguga seotud silmapaistvad inimesed nagu keelemees ning emeriitprofessor Mati Hint, kirjanik ja tõlkija Agu Sisask, Kehtna poliitik ning endine Rapla maavanem Tõnis Blank, Andmekaitse Inspektsiooni peadirektor Viljar Peep ja Eesti Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm. Mats Traadi sõnumi edastab Mati Hint.

Üritus algab kell 14 ja kestab veidi alla kahe tunni. Silmarõõmu pakuvad ja ajalugu aitavad meenutada vanade fotode koopiad.

Kella 16 ajal saab minna Rõngu Mihkli kirikusse kontserdile.

Rõngu kodukandipäeva üritustest saab lähemalt lugeda valla veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles