Ametlik: Tartu ülikooli rektoriks kandideerivad Margit Sutrop ja Toomas Asser

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Sutrop ja Toomas Asser.
Margit Sutrop ja Toomas Asser. Foto: Sille Annuk, Kristjan Teedema

Täna, 15. märtsil registreeris Tartu ülikoolile (TÜ) uue rektori valimisteks moodustatud komisjon rektorikandidaatideks professor Toomas Asseri ja professor Margit Sutropi.

Professor Toomas Asseri esitasid TÜ sotsiaalteaduste valdkonna nõukogu, meditsiiniteaduste valdkonna nõukogu ning loodus- ja täppisteaduste valdkonna nõukogu.

Professor Margit Sutropi esitasid humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna nõukogu, sotsiaalteaduste valdkonna nõukogu ning loodus- ja täppisteaduste valdkonna nõukogu.

Valimiskomisjoni esimees, TÜ molekulaarse taimebioloogia professor Hannes Kollist avaldas heameelt, et ülikooli valdkonnad on rektorikandidaatideks esitanud kaks tunnustatud professorit, kellel on mõlemal ka suur juhtimiskogemus. «Nüüd saavad kandidaadid asuda oma valimisplatvormi ülikooliperele tutvustama,» lisas Kollist.

Toomas Asser on TÜ neurokirurgia professor, närvikliiniku juhataja, TÜ nõukogu liige ja Eesti teaduste akadeemia liige.

Margit Sutrop on TÜ praktilise filosoofia professor, humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan, eetikakeskuse juhataja, rektoraadi liige ja Academia Europaea liige.

5. aprillil kell 16.15 toimub TÜ aulas rektorikandidaatide väitluskoosolek. 9. aprillil võtavad kandidaatide suhtes seisukoha TÜ nõukogu ja senat.

Rektori valimise koosolek toimub 26. aprillil kell 12 ülikooli aulas. TÜ uue rektori ametiaeg algab 1. augustil 2018. Seni on rektori kohusetäitjaks professor Tõnu Lehtsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles