Tartlasest kirjanikku tabas preemiasadu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Pilv Tartus Gustav Suitsu nimelist luulepreemiat vastu võtmas.
Aare Pilv Tartus Gustav Suitsu nimelist luulepreemiat vastu võtmas. Foto: Margus Ansu

Tartlasest kirjanik ja kirjandusteadlane Aare Pilv sai täna Gustav Suitsu luulepreemia, mille üleandmisele Eesti kirjandusmuuseumi saalis eelnes muuseumi direktori Urmas Sutropi ja Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnavõtt. Samal ajal selgus Tallinnas Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhindade üleandmisel, et luule alal saab selle samuti Aare Pilv.

Mõlema preemia saamise aluseks on tema luulekogu «Kui vihm saab läbi. Mälestisi ühest ajastust (2007–2015)». Selle on luuletaja ise kujundanud, üllitanud aga kirjastus Tuum.

Aare Pilve luulekogu esikaas.
Aare Pilve luulekogu esikaas. Foto: Repro

Aare Pilv töötab Eesti teaduste akadeemia Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse teadurina ning kuulub Eesti kirjanike liitu, ühendusse Erakkond ja üliõpilasseltsi Veljesto. Ta on õppinud Tartu ülikoolis eesti kirjandust, teatriteadust ja semiootikat ning on praegu doktorant. Ta uurib autometatekstuaalsust, eesti luulet ja Madis Kõivu loomingut.

Kuu aega tagasi veebruaris tehti Tartu kultuuriaasta parimate tunnustamisel teatavaks, et Aare Pilv on tunnistatud aunimetuse Tartu kultuurikandja 2017 ja vastava preemia saajaks teose looja või esitaja kategoorias. Selleks andis aluse samuti tema luulekogu «Kui vihm saab läbi».

Auhinnasadu sai alguse enne jõule. Nimelt tehti kirjandusliku suurmehe Ivar Ivaski 90. sünniaastapäeva sümpoosionil Eesti kirjandusmuuseumi saalis teatavaks, et Eesti rahvuskultuuri fondi Ivar Ivaski mälestusfondi stipendiumi saab Aare Pilv.

Mälestusfondi halduskogu liikme Sirje Oleski sõnul on Ivar Ivaski stipendium oma olemuselt pigem preemia, sest kandideerida sellele ei saa. Aare Pilvele tõi preemia seesama siin uudises juba mainitud luulekogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles