«Mu isamaa, mu õnn ja rõõm» kõlab sinisel, mustal ja valgel vinüülplaadil

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pedaste (vasakul) ja Ragnar Pitsi pressisoojade «Mu isamaa, mu õnn ja rõõm» vinüül­plaatidega.
Erki Pedaste (vasakul) ja Ragnar Pitsi pressisoojade «Mu isamaa, mu õnn ja rõõm» vinüül­plaatidega. Foto: Kristjan Teedema

Sellal, kui riigikogu lükkas tagasi üsna palju poleemikat pakkunud Eesti hümni seaduse eelnõu, pakiti Tartus Kastani tänaval asuvas väikses Vinyl Planti vinüülplaaditehases ümbrisesse pressisooje siniseid, musti ja valgeid plaate. Seos meie rahvusvärvidega pole juhuslik, sest helikandjatel kõlab neljas ammuses esituses meie armas «Mu isamaa, mu õnn ja rõõm».

Vinyl Planti eestvedajad Erki Pedaste ja Ragnar Pitsi muigasid, et nemad pole lasknud end hümniseaduse ümber käinud trallist segada, sest niikuinii peavad nad plaatide pressimise masina taga kogu aeg püsti seisma. Pealegi oli tarvis fookus terav hoida, et kogu 501 plaadist koosnev tiraaž (igat värvingut 167 eksemplari) nagu kord ja kohus tehtud saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles