Emakeelepäeva videoklipid. Välismaalt Tartusse tulnud teadlased räägivad ilusat eesti keelt

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indiast pärit farmakoloogia vanemteadur Vinay Choubey.
Indiast pärit farmakoloogia vanemteadur Vinay Choubey. Foto: UTTV / Ekraanitõmmis

Emakeelepäeva eel astus videokaamera ette viis Tartu ülikooli töötajat, kelle emakeel pole eesti keel. Ometi on nad õppinud selgeks siinse keele, näidates sel moel, et eesti keel pole oluline üksnes eestlastele, vaid ka välismaalastele, kes tahavad end Eestis koduselt tunda.

Klippides põhjendavad Saksamaalt, Ukrainast, Valgevenest ja Indiast pärit teadlased eesti keeles, miks on kohaliku keele tundmine nende jaoks oluline.

Tartu ülikool soovib humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna arendus- ja kommunikatsioonijuhi Liis Saare sõnul nende klippidega pöörata tähelepanu meie seas elavatele välismaalastele, kes plaanivad kohaliku keele selgeks õppida või on seda juba teinud. «Märgakem, aidakem ning tunnustagem neid inimesi enda ümber. Nad on võtnud eesmärgiks õppida üht raskemat keelt maailmas,» ütles Saar.

Vaata videoklippe!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles