Selgus orhideevõistluse parim rohenäpp

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esikoha saavutas just see orhidee.
Esikoha saavutas just see orhidee. Foto: Katrin Mäeots

​Tartu ülikooli (TÜ) botaanikaaia 9. orhideenäitusel «Pidu troopikas» toimunud erakollektsionääride orhideevõistlusel võistlesid omavahel üheksa hobiaednikku, kellest parimaks osutus Riina Põldmaa.

«Konkursile olid oodatud osalema kõik hobiaednikud, kel on kodus kasvamas ja õide puhkenud mõni haruldane, huvitav või lihtsalt ilus orhidee ning kes soovisid seda kõike ka teistega jagada,» rääkis orhideenäituse korraldaja Astrid Lepik.

2018. aasta orhideenäituse võitjaks ja külastajate lemmikuks ostustus Riina Põldmaa nelja õiega orhidee Paphiopedilum, teise koha pälvis Janne Orro Psychopsis papilio var. alba ja kolmandale kohale tuli Piret Petolai orhidee Paphiopedilum 'Pinocchio'.

Orhideekonkursi esikolmik selgitati välja orhideenäitust külastanud rahvahääletuse tulemusena. Esikolmikusse platseerunud said auhinnaks orhideetaimed. Lisaks said kõik konkursil osalejad aastaringse vabapääsme TÜ botaanikaaia kasvuhoonetesse.

Tartu ülikooli botaanikaaia orhideenäitust külastas tänavu 1774 inimest. Näitusel korraldatav erakollektsionääride orhideevõistlus toimus kuuendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles