Video: vaata kuidas kuulsustest koosnev žürii esitas pala «Talveöö» (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Jõgeval lõppenud Alo Mattiiseni muusikapäevade raames toimunud vokaalansamblite konkursi žürii ehk Suur Kõrv sai ka linnukese kirja, kui esitas enne autasustamistseremooniat oma versiooni laulust «Talveöö».

Üleriigilise vokaalansamblite konkursi žürii ehk Suure Kõrva kooseisus esitasid laulu «Talveöö» (videos vasakult) dirigent Peeter Perens, näitleja Peeter Oja, dirigent Hirvo Surva, helilooja Priit Pajusaar, riigikogu liige Laine Randjärv ning dirigent James Knox USA-st. Kollektiivi saatis klaveril dirigent Valter Soosalu.

Et Ameerika Ühendriikidest pärit Knox ei oska sõnagi eesti keelt, jätsid ülejäänud ansambli liikmed talle laulmiseks lauselõpud ning alati, kui oli tema kord «soleerida», käis publikust läbi naerukahin.

Žürii liige Peeter Oja selgituste kohaselt otsustasid nad valida selle loo Jõgeva külmalinna staatuse pärast.

Reedel ja laupäeval leidis Jõgeval aset 22. Alo Matiiseni muusikapäevade raames korraldatud üleriigiline vokaalansamblite konkurss, kus osales 52 ansamblit ning üle neljasaja laulja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles