Kiiruisutamine kogub populaarsust: Saskia Alusalu õe treeninggrupp kasvas sel aastal poole võrra

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Alusalu läbis koos õe Saskia ja Marten Liiviga täna Adavere uisurajal sada ringi. Hiljem uisutas ta koos oma õpilase Kätriiniga veel kakskümmend ringi
Sandra Alusalu läbis koos õe Saskia ja Marten Liiviga täna Adavere uisurajal sada ringi. Hiljem uisutas ta koos oma õpilase Kätriiniga veel kakskümmend ringi Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti parima kiiruisutaja Saskia Alusalu vanem õde Sandra Alusalu töötab Põltsamaa ühisgümnaasiumis kehalise kasvatuse õpetajana. Lisaks tavatundidele, viib ta ka läbi uisutamise treeninguid, mille vastu on viimastel kuudel laste huvi hüppeliselt kasvanud.

«Sügisel alustasime treeninguid viieteistkümne lapsega, aga nüüd on trennis juba kolmkümmend last,» sõnas Sandra Alusalu.

Põhjus, miks lapsi nii hulgakesi trenniga liitus, oli Sandra Alusalu sõnutsi selles, et Põltsamaa ühisgümnaasiumi uisuplats asub otse kooli kõrval ning kõik, kes mööda kõndisid, vaatasid, et uisutamine on päris põnev.

Sandra Alusalu (paremal)oma ema Sirjega enne rajale minekut vestlemas.
Sandra Alusalu (paremal)oma ema Sirjega enne rajale minekut vestlemas. Foto: Margus Ansu

Samas möönis Sandra Alusalu, et kindlasti aitab tema noorema õe olümpiatriumf kiiruisutamise ala populaarsusele kaasa.

«Kiiruisk annab hoogu juurde ja kasvatab uisutamiseks isu,» lisas Sandra Alusalu.

Tänas Adaveres maha peetud saja ringi uisusõidul osales ka üks Sandra Alusalu  uisutrennis käiv tüdruk, 5. klassi õpilane Kätriin Kabin. «Kätriin pani neljapäeval esimest korda kiiruisud alla, varem on ta vaid hokiuiskudega uisutanud,» sõnas õpetaja Alusalu.

Olgugi, et vähese kogemuse tõttu elas Kätriin Kabin rajal üle ka paar kukkumist, harjus ta kiiruisuga uiskudega üsna kiiresti. «Kiiruisuga on parem uisutada,» kinnitas ta.

Koos õpetaja abiga sai Kätriin Kabin täna sada ringi Adavere 250-meetrisel uisuovaalil läbitud. «Kiiruisk annab hoogu juurde ja kasvatab uisutamiseks isu,» lisas tüdruku õpetaja Sandra Alusalu.

Praegu hakkab uisutrenni välihooaeg läbi saama, sest soojad ilmad muudavad uisuväljakud pehmeks. «Aga trennid kestavad edasi. Kevadel ja suvel sõidame ratastega ja rulluiskudega,» lisas Sandra Alusalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles