Eesti tippkiiruisutajad tegelevad hooaegade vahepeal sponsorite otsimisega

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Liiv lõpetas hooaja kodusel Adavere uisurajal.
Marten Liiv lõpetas hooaja kodusel Adavere uisurajal. Foto: Margus Ansu

Kiiruisutaja Marten Liivi jaoks on tänavune uisuhooaeg lõppenud. Saskia Alusalul on sel hooajal veel üks karikaetapp. Olgugi, et nii Liiv kui ka Alusalu näitasid olümpial kõrget taset, peavad nad hooaegade vahepeal ikkagi tegelema sponsorite otsimisega.
 

Peamiselt Saksamaal ja Austrias treeniv Marten Liiv lõpetas igati eeskujuliku uisuhooaja olümpiaga, kus tal õnnestus 1000-meetri distantsil välja sõita 18. koht.

Hooaegade vahele jääb veidi üle kuu aja, mil Liiv proovib tegeleda võimalikult palju muude spordialadega. «Peamiselt sõidan rattaga või mängin jalgpalli,» rääkis Liiv oma uisuhooaja vahele jäävast treeningplaanist.

Veel on üheks tähtsaks ülesandeks kahe hooaja vahepeal leida piisav hulk sportlasi, et uuele hooajale vastu minna. Välismaal treenimine ning võistlemas käimine on üpris kallis.

«Ma pole praegu uue hooaja eelarvet kokku löönud, seega ei oska öelda palju selleks raha kulub,» märkis Liiv.

Saskia Alusalu pärast edukat olümpiafinaali.
Saskia Alusalu pärast edukat olümpiafinaali. Foto: Sander Ilvest

Ka pärast olümpiat eestlaste jaoks rahvuskangelase staatusesse tõusnud Saskia Alusalu peab spordi kõrval samuti tegelema sponsorite otsimisega. «Nii paraku on, et headest tulemustest hoolimata tuleb sellega tegeleda. Tippsport on kallis,» tunnistas Alusalu.

Siiski on osa sponsoreid juba Alusalule kinnitanud, et jätkavad temaga koostööd. «Ma väga loodan, et olümpial tehtud tulemus aitab sponsorlepingute pikendamisel ja uute toetajate leidmisel kaasa,» sõnas Alusalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles