Olümpiasportlased Alusalu ja Liiv said üle pika aja taas kodujääl kokku

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul said Eesti parimad kiiruisutajad Saskia Alusalu ja Marten Liiv taas kokku kodukandis Adaveres, kus nad koos kaaslastega läbisid Adavere 250-meetrisel uisuovaalil 100 ringi.

«Seda juhtub üsna harva, et saame Marteniga koos uisutrenni teha,» sõnas Saskia Alusalu pärast täna Adaveres uisujääl sõidetud sadat ringi. Üldse on sel hooajal Alusalu saanud kodukandis enne tänast päeva uisujääd proovida vaid kahel korral.

Sada ringi, ehk 25 kilomeetrit läbisid Alusalu ja Liiv ligi kolmveerand tunniga. Liiv võttis soojendusdressi maha alles pärast viiekümne ringi läbimist. «Lõpuks sai ikka naha soojaks küll,» sõnas ta.

Kui enamus aega vedas sõitu neljaliikmeline juhtgrupp, siis kümmekond ringi enne lõppu läksid olümpiasportlased Alusalu ja Liiv oma teed. «Sada ringi Saskia ja Marteni tempos sõita on ikka veidi liiast,» tõdes Saskia Alusalu vanem õde Sandra Alusalu, kes samuti täna Adavere uisujääl sada ringi läbis.

Tegelikult õnnestus Sandra Alusalul läbida rohkem maad, kui tema olümpiasportlasest õel. Pärast saja ringi läbimist läks Sandra Alusalu rajale tagasi ning uisutas koos oma õpilase Kätriinigia veel kakskümmend ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles