Alo Mattiiseni muusikapäevad tõid Jõgevale üle neljasaja laulja

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Mattiiseni 22. muusikapäevadele põhendatud vokaalansambli konkursil osaleb täna 52 ansamblit.
Alo Mattiiseni 22. muusikapäevadele põhendatud vokaalansambli konkursil osaleb täna 52 ansamblit. Foto: Riina Mägi

Täna kestab Jõgeval 22. Alo Mattiiseni muusikapäevadele pühendatud üleriigiline vokaalansamblite konkurss, mis tõi Jõgevale 52 ansmablit, kus asutvad üles üle neljasaja laulja. Žürii teeb parimad ansamblid teatavaks täna õhtul kell 18.

Esimest korda kogu konkursi ajaloos pidi sündmus toimumiskohta vahetama. Kui 21 aastat oli vokaalansamblite konkursile koduks Jõgeva põhikooli (varem Jõgeva gümnaasiumi) õppehoone Rohu tänavas, siis tänavu toimuvad konkursikontserdid esimest korda Jõgeva kultuurikeskuses, sest Rohu tänava koolimajast on seoses rekonstrueerimistöödega säilinud vaid mõtteline osa.

Konkursi žürii ehk Suur Kõrv. Pildilt on puudu Laine Randjärv ja Valter Soosalu, kes liituvad žüriiga täna.
Konkursi žürii ehk Suur Kõrv. Pildilt on puudu Laine Randjärv ja Valter Soosalu, kes liituvad žüriiga täna. Foto: Riina Mägi

Konkursil osalevaid ansambleid hindab tuntud muusika- ja teatriinimestest koosnev žürii ehk Suur Kõrv. Tänavu kuuluvad Suurde Kõrva riigikogu liige Laine Randjärv, dirigendid Peeter Perens ja Hirvo Surva, helilooja Priit Pajusaar, laulja Bert Pringi, laulja ja dirigent Valter Soosalu, näitleja Peeter Oja ja dirigent James Knox USA-st.

Vokaalansamblite konkursile tõmmatakse laupäeval küll joon alla, ent see ei tähenda veel Alo muusikapäevade lõppemist. Need jätkuvad esmaspäeval, 13. märtsil algava muusikanädalaga, mille käigus toimuvad huvitavad ja harivad kontserdid Jõgeva põhikoolis ja Jõgevamaa gümnaasiumis. Muusikapäevi, mis on pühendatud Jõgevalt pärit isamaalaulikule Alo Mattiisenile ja millel on aastate jooksul üles astunud paljud praegused eesti muusika olulised tegijad, korraldab MTÜ Tähetund koostöös Jõgeva kultuurikeskuse ja Jõgeva põhikooliga.  Muusikapäevade kontserdid on vaba sissepääsuga ja neile on oodatud kõik muusikahuvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles