97-aastane skulptor käis Johannes Uiga maale vaatamas

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Volk tuli Johannes Uiga maalide näitusele.
Robert Volk tuli Johannes Uiga maalide näitusele. Foto: Kristjan Teedema

Oma kunagise hea tuttava ja kolleegi, maalikunstnik Johannes Uiga näitust Tartu kunstimajas käis vaatamas Eesti üks vanimaid kunstnikke, skulptor Robert-Rudolf Volk, kes veebruaris sai 97-aastaseks.

Volk istus keset järvemaastike saali toolile ja meenutas Uigat, kellega ta sai oma sõnul hästi läbi. Nad veetsid aeg-ajalt üheskoos laua taga aega: ajasid juttu ja võtsid sinna vahele ka «julgust». «Olime ju temaga peaaegu üheealised,» ütles skulptor.

Praegu on Volk Tartu vanim kunstnik ning ühtlasi kaitseliidu Tartu maleva vanim ja ilmselt ka Eesti kõige vanem kaitseliitlane. Eesti kunstnike liidu liikmetest on temast vanem veel ainult tallinlasest kunstiajaloolane Heini Paas, kes on praegu 99-aastane. Nende eakaaslane on tartlasest kujur Endel-Eduard Taniloo, kes sai tänavu 5. jaanuaril 95-aastaseks.

Johannes Uiga sünnist möödus 12. veebruaril 100 aastat ja surmast möödub 23. oktoobril 20 aastat. Näitust Tartu kunstimajas saab vaadata viimast päeva 11. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles