Tartu kunstimajas avatakse järgmisel neljapäeval kolm näitust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teos Kadri Toomi isikunäituselt «Pealispind».
Teos Kadri Toomi isikunäituselt «Pealispind». Foto: Kadri Toom

Tartu kunstimajas avatakse järgmisel neljapäeval ehk 15. märtsil kolm näitust: kell 17 monumentaalgaleriis Kaisa Maasiku isikunäitus «Su armastus teeb haiget», kell 17.30 väikeses saalis Kadri Toomi isikunäitus «Pealispind» ning kell 18 suures saalis Peeter Lauritsa kuraatornäitus «Surnu suusad ehk kuidas kirjeldada metsa digitaalsetele jänestele».

Kaisa Maasiku näitus käsitleb pere- ja lähisuhtevägivalla temaatikat läbi Eesti inimeste lugude. Galeriist saab ühine installatiivne kogemisruum, kus on võimalik mõtiskleda isiklike mälestuste üle. 

Kadri Toom keskendub oma näitusel pindmisele, näilisele ning pidevalt muutuvale ruumile. Teosed on inspireeritud ekraanide intensiivsetest värvidest, kõrge resolutsiooniga maastikke kujutavatest taustapiltidest, peegeldustest, valguse lainetusest ning pinnapealsetest ja pinnaalustest struktuuridest.

Näitus «Surnu suusad ehk kuidas kirjeldada metsa digitaalsetele jänestele» kõnetab kahekümne kahe kunstniku kaasabil orkestreerituna meile kõigile aktuaalset surma teemat põlislooduse kontekstis.

Valitud kunstnikud moodustavad võrgustiku, risoomse välja, kus kõik osalised on väga erinevad – nad töötavad eri väljendusvahenditega, on eri vanuses ja vastandlike elukogemustega. Kõik tegelevad metsa maagiliste aspektidega, kuid teevad seda igaüks omal moel. Peaaegu kõik tööd on valminud spetsiaalselt selleks näituseks.

Kõik näitused jäävad avatuks 8. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles