Tartu taotleb Euroopa kultuuripealinna tiitlit ellujäämise kunstidega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanile tekkis kolm sõna: arts, of, survival.
Ekraanile tekkis kolm sõna: arts, of, survival. Foto: Margus Ansu

Euroopa kultuuripealinnaks 2024 Tartu kandidatuuri esitajad tegid täna Genialistide klubis avalikuks seni saladuses hoitud kaks sõna – ellujäämise kunstid. Need sõnad on ühtlasi pealkiri, mida hakkab kandma tänavu oktoobris rahvusvahelisele žüriile esitatav taotlusraamat.

Pealkirja «Arts of survival» ehk «Ellujäämise kunstid» väljakuulutamisele järgnes sealsamas arutelu. Pealkirjatõlgendusi esitasid osaühingu Kino maastikuarhitekt ja Aparaaditehase loomenõukogu liige Karin Bachmann, Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba ja Tartu ülikooli õppeprorektor Anneli Saro ning Eesti kirjanike liidu Tartu osakonna esimees Berk Vaher, kes on ühtlasi kandidatuuriraamatu koostaja. Neid täiendasid arvamusavaldused, küsimused ja ettepanekud saalist. Kõlama jäi mõte, et «Ellujäämise kunstid» on oma mitmetitõlgendatavuse, üllatuslikkuse ja teravusega õnnestunud pealkiri.

Projektiideede korje kandidatuuriraamatusse algab 12. märtsil ja kestab aprilli lõpuni. Iga tartlane saab pakkuda kultuuripealinna teemalisi ideid. Lisaks ootab kandidatuurimeeskond järgnevatel kuudel professionaalsetelt kultuurikorraldajatelt projektide ettepanekuid. Parimatel ideedel on võimalus jõuda Tartu Euroopa kultuuripealinna kandidatuuriraamatusse.

Konverents ERMis on 9. mail. Rahvusvaheline žürii saab taotlusraamatu oktoobris.

Foto: Pealkirja väljakuulutamise ja arutelu jälgijad täitsid Genklubi saali.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles