Ede Schank Tamkivi arutleb ERMi loengusarjas, kas teises maailma otsas eestlane olla on alati uhke ja hää

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ede Schank Tamkivi välitöödel USAs.
Ede Schank Tamkivi välitöödel USAs. Foto: Camila Soares

Eesti Rahva Muuseumi loengusarjas «Maailm ja rahvad» peab järgmisel teisipäeval, 13. märtsil kell 18 Maailmafilmi ruumis (Muuseumi tee 2, Tartu, A-sissepääs) loengu Ede Schank Tamkivi teemal «Eesti diasporaa hargmaisusest», kus ta arutleb, kas teises maailma otsas eestlane olla on alati uhke ja hää.

Tallinna ülikooli antropoloogia osakonna magistrandi Ede Schank Tamkivi ettekanne põhineb 2012.–2015. aastal tehtud välitöödel USAs Californias San Francisco lahe piirkonnas. Vaatluse all on tehnoloogiasektoris töötavad n-ö globaalsed eestlased, kes on saabunud USAsse viimase kümne aasta jooksul ning kes jagavad ennast kahe mandri vahel, pidades mõlemat koduks.

ERMi loengusari «Maailm ja rahvad» tutvustab iga kahe nädala tagant teisipäeviti vaheldumisi soome-ugri rahvaste ja teisi maailma kultuure. Ettekandeid ja vestlusõhtuid mitemesugustel teemadel viivad läbi oma ala asjatundjad. Kevadsemestril on loengukavas Tallinna ülikooli antropoloogiaosakonna tudengite ja vilistlaste loengud. Osalemine ERMi hõimuklubis ja loengutel on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles